Licenties vrijmaken voor overleden gebruikers

Wanneer werknemers een bedrijf verlaten of een gebruiker geen toegang meer nodig heeft tot gedeelde contacten, raden wij aan die gebruiker te verwijderen uit alle labels waarvoor hij was uitgenodigd, om te voorkomen dat er een licentie voor hem wordt gebruikt.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Volg de volgende procedure om een vertrokken gebruiker te verwijderen:

  1. Meld u aan bij uw Shared Contacts for Gmail®-account


    Klik bovenaan op de knop “Aanmelden met Google”.

    Sign in to your Shared Contacts Manager on Shared Contacts for Gmail

  2. Klik op “Gebruikers & Licenties


    ‘Gebruikers & Licenties’ geeft een overzicht van de status en de labels waartoe gebruikers behoren.


    Click on users & licenses

  3. Zoek de gebruiker waarvan u de licentie wilt verwijderen


    Om een licentie vrij te geven, moet u op het pictogram klikken dat verschijnt wanneer de gebruiker met de muis tussen de kolommen met de licentiestatus en de labels zweeft.

    Find user you want to remove

  4. Bevrijd de licentie van de gekozen contactpersoon door te klikken op het verwijderpictogram voor die gebruiker

    Let op: Na het vrijgeven van de licenties van een gebruiker, verliest hij de toegang tot alle contacten die met hem werden gedeeld.

    lick the icon to remove license


Problemen oplossen

Waarom hebben mijn oude gebruikers nog steeds licenties?

Waarschijnlijk zijn de oude gebruikers geschorst of verwijderd uit de beheerconsole van de Google Workspace van de klant voordat de beheerder eerst de contactlabels heeft verwijderd. Om dit op te lossen, start u Gedeelde contacten en maakt u de oude gebruikers ongedaan.

U hebt een label gedeactiveerd, maar de oude gebruiker heeft nog steeds een licentie?

Neem contact op met ondersteuning.

En zo kunt u gemakkelijk een licentie vrijmaken in uw Shared Contacts for Gmail®-account.