Hoe gedeelde contacten te gebruiken voor Google Drive

Bij Google Drive kunnen gebruikers natuurlijk de naam van de eigenaar van het document zien. Dankzij Gedeelde Contacten voor Gmail kunnen Drive-gebruikers nu echter direct de contactgegevens van de eigenaar en alle andere medewerkers van een document zien, en ook rechtstreeks vanuit een document een contactpersoon toevoegen.

Deze nieuwe functies zorgen voor transparantie en verantwoording bij het delen van documenten met individuen en groepen.

Alles weten over Drive Collaborators

Alissa heeft bijvoorbeeld een document met je gedeeld, maar je weet niet wie Alissa is en je ziet dat ze toegang heeft tot andere vertrouwelijke documenten.

1. Klik op de Add-On Gedeelde contacten voor Google Drive > Selecteer het bestand waarvan u de contactgegevens van de eigenaar van het bestand wilt zien.

Klik op de Add-On Gedeelde contacten voor Google Drive en kies e-mail

2. Om contactinformatie over andere medewerkers te zien, klikt u op het pictogram van een medewerker.

Weten wie er achter een Google-groep zit

1. Klik gewoon op het groepspictogram om alle groepsleden te zien.

Direct contact maken vanuit Drive

1. Klik op het deelpictogram op de contactpersoon die u wilt toevoegen.

Klik op het deelpictogram op de contactpersoon die u wilt toevoegen. om rechtstreeks vanuit het station een contact aan te maken

2. Maak of kies een label waaraan u dit contact wilt toevoegen.

Klik op het deelpictogram op de contactpersoon die u wilt toevoegen.

3. Voeg medewerkers toe met wie u dit label wilt delen, zodat zij toegang krijgen tot de contacten die zij bezitten. Gebruikers kunnen in deze stap ook de toegangsrechten van medewerkers instellen door te klikken op de pull-down pijl naast ‘Alleen bekijken’.

toegangsrechten voor medewerkers instellen